Експортери металобрухту завдали державі збитків на 400 мільйонів гривень

Четвер, 6 серпня 2015, 16:23

Служба безпеки України спільно з Державною фіскальною службою припинила незаконну діяльність експортерів металобрухту та великого "конвертаційного центру".

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Як зазначається, посадовцями низки комерційних структур організовано схему відмивання доходів, ухилення від сплати податків, виведення валютних цінностей за кордон через фіктивні підприємства.

 

 Внаслідок чого лише за останній рік держбюджету завдано збитків на понад 400 мільйонів гривень.

Реклама:

Одночасно у Миколаєві, Одесі і Києві відбулося одинадцять обшуків в офісах та автомобілях комерсантів. Вилучено 2,4 мільйона гривень, печатки, штампи фіктивних та офшорних підприємств, фінансово-господарську документацію та електронні носії інформації, які підтверджують незаконність фінансово-господарських відносин експортерів брухту чорних металів.

Також заблоковані рахунки фіктивних підприємств.

Крім того, в Миколаївському морському торговельному порту зупинено митне оформлення 13 тисяч тонн металобрухту незаконного походження, в тому числі з району проведення антитерористичної операції, на суму 60 мільйонів гривень.

 

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів) Кримінального кодексу України.

 Перевіряється також причетність посадових осіб підприємств-експортерів до фінансування тероризму.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: