Пивоварський каже, що за стивідорними компаніями стоїть черга

Четвер, 6 серпня 2015, 12:02

Компанії, що працюють в українських морських портах, і оператори, які планують працювати, виявляють інтерес до приватизації державних стивідорних компаній.

Про це сказав міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський в ході зустрічі з журналістами в середу ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Черга стоїть, і це відомі імена, Bunge, Cargill, і т.д., це брендові імена. На сьогодні є єдиний варіант це термінова оренда, але якщо інвестувати сотні мільйонів доларів, їм хотілося б більше розуміння власності", - заявив Пивоварський.

"Є не тільки зернотрейдери, є професійні оператори терміналів, стоять, чекають, коли з'явиться ця можливість", - сказав міністр.

Реклама:

Він також зазначив, що в ході приватизації стивидорів, необхідно залишити в стратегічній держвласності стивідорну діяльність для "Укроборонпрому", "Укроборонсервісу", однак інші державні стивідори повинні бути приватизовані.

"Ми говоримо зараз не про те, скільки той чи інший майданчик може коштувати, а про те, які гроші можуть бути інвестовані туди, скільки робочих місць буде створено. Тоді порти будуть більш конкурентноздатними", - резюмував міністр.

Раніше Пивоварський зазначав, що Україна отримає "мільярди доларів" інвестицій від приватизації стивидорів, що знаходяться у власності держави.

За його оцінкою, від 1 млрд до 1,2 млрд доларів інвестицій будуть спрямовані в Україну в разі оголошення конкурсу на приватизацію державних стивідорних компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: