Ціни на нафту зростають на статистиці з США

Четвер, 6 серпня 2015, 09:09

Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку в четвер на тлі статистики щодо запасів "чорного золота" з США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:37 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent зростала на 0,28% - до 49,73 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на WTI збільшувалася на 0,04% - до 45,17 долара за барель.

Комерційні запаси нафти в США за тиждень, що завершився 31 липня, скоротилися на 4,4 мільйона барелів, або на 1%, - до 455,3 мільйона барелів. Аналітики очікували скорочення запасів за тиждень на 1,494 мільйона барелів - до 458,2 мільйона барелів.

Реклама:

При цьому видобуток нафти в США за тиждень, за даними міністерства, зріс на 0,55%, або на 52 тисячі барелів на добу - до 9,465 мільйона барелів. Запаси бензину збільшилися на 0,8 мільйона барелів, або на 0,4%, і становили 216,7 мільйона барелів, тоді як аналітики очікували зниження показника.

"Ціни на нафту продовжують залишатися на низькому рівні з наголосом на перенасичення", - наводить агентство Франс Прес слова глави нафтового і газового сектора Азіатсько-Тихоокеанського регіону компанії EY Санджіва Гупти. Експерт припустив, що п'ятнична статистика щодо ринку праці за липень значно вплив на вартість нафти.

Трейдери не виключають, що сильна статистика зі США може підтримати зростання долара, а потім підштовхнути ФРС до підвищення процентної ставки. Сильна американська валюта перешкоджає покупці нафти, оціненої в доларах, за межами США, відзначає агентство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!