Тристоронні міністерські консультації щодо ЗВТ з ЄС пройдуть 7 вересня

Середа, 5 серпня 2015, 20:05

Тристоронні консультації України, Росії та Європейського Союзу на рівні міністрів щодо виконання окремих положень Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі заплановані на 7 вересня.

Про це у середу в Брюсселі повідомив Генеральний директорат (ГД) з питань торгівлі Європейської Комісії, повідомляє УНІАН.

"У той час, як спільна доповідь експертів все ще містить різні позиції, був досягнутий певний прогрес, особливо в сферах, які стосуються технічних регламентів і митниці, хоча залишаються проблеми в санітарній та фітосанітарній сферах.

Тристоронні консультації будуть продовжені. Спільний експертний звіт буде основою для тристоронньої зустрічі на рівні міністрів у Брюсселі, яка запланована на 7 вересня 2015 р.", - зазначили в Директораті.

Реклама:

Як повідомлялося, 7-8 липня експерти з Європейського Союзу, Росії та України зустрілися у Брюсселі для проведення тристоронніх перемовин.

На зустрічі обговорювали три сфери - технічні регламенти, питання санітарії та фітосанітарію і митну співпрацю. Тоді повідомлялося про "певний прогрес", якого було досягнуто на переговорах.

Як відома, ЗВТ України з ЄС має набути чинності з 1 січня 2016 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!