"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін погрожує кредиторам "альтернативними" механізмами

Середа, 5 серпня 2015, 19:20

Міністерство фінансів погодилось на прохання Спеціального комітету кредиторів України перенести зустріч, заплановану на четвер поточного тижня, на понеділок чи вівторок наступного тижня.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів.

У Мінфіні наголосили, що погодилися перенести зустріч з метою дати Комітету більше часу на підготовку оновленої та покращеної пропозиції з реструктуризації боргу.

"Метою Міністерства фінансів завжди було досягнення домовленості з його кредиторами, яке дозволяло б досягти цілей реструктуризації, встановлених у програмі співробітництва України з МВФ", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі нагадали, що Україна вже досягла таких домовленостей з власникам боргових зобов'язань своїх державних банків: "Укрексімбанку" та "Ощадбанку".

"Однак, враховуючи юридичні та часові обмеження, що існують в питанні досягнення та реалізації будь-якої домовленості з реструктуризації боргу, у разі неспроможності досягти такої домовленості на рівні держави на початку наступного тижня, Україна буде змушена використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співробітництва з МВФ", - наголошується у повідомленні.

"Через ці обмеження, це також є останньою можливістю для досягнення загальної домовленості напередодні виплат по єврооблігаціях у вересні та жовтні, а також напередодні наступного огляду програми співробітництва України з МВФ, що наразі планується на вересень", - повідомляє Мінфін.

Раніше комітет кредиторів України на чолі з Franklin Templeton назвав неприйнятною останню пропозицію Міністерства фінансів України з реструктуризації боргів.

Нагадаємо, 4 серпня Мінфін направив оновлену пропозицію кредиторам України з реструктуризації зовнішнього боргу і запропонував провести переговори 6 серпня в Лондоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!