"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Швайка розповів, хто дав йому гроші на Harley

Середа, 5 серпня 2015, 16:32

Колишній міністр аграрної політики, член ВО "Свобода" Ігор Швайка зазначив, що гроші на мотоцикл Harley-Davidson 2013 року випуску йому подарував колишній народний депутат Олександр Мирний.

Про це він сказав на прес-конференції в "Укрінформі" у середу.

"Мотоцикл Harley-Davidson червоного кольору 2013 року був придбаний 8 липня 2014 року за гроші, які я отримав у подарунок на день народження від свого побратима Олександра Мирного", - заявив Швайка.

"Подарунок мені був зроблений з огляду на те, що у грудні 2013 року мені спалили автомобіль Mitsubishi L 200, і Мирний мені тоді сказав, що закінчимо революцію - і я тобі допоможу придбати нову машину. І згодом мені були подаровані гроші", - пояснив екс-міністр.

Реклама:

За його словами, Мирний може собі дозволити робити подібні подарунки, бо лише у Харківській області за його рахунок було профінансовано лікування дітей більш як на 2 млн гривень.

"Це для порівняння з ціною подарунка (250 тисяч гривень - Авт.) між близькими друзями і вартістю тих благодійних проектів, які він фінансує", - сказав Швайка.

Екс-міністр запевнив, що йому не вручали ніякого повідомлення про підозру, не було жодного виклику, мотоцикл не арештований.

Водночас Швайка зауважив, що йому відомо про те, що 10 червня дійсно було відкрито кримінальне провадження начебто за отримання ним хабара.

"Я думаю, що ця інформація з'явилася через те, що стрімко зростає підтримка населенням "Свободи", і з огляду на місцеві вибори. Ця інформаційна кампанія ведеться не проти Швайки, а проти Всеукраїнського об'єднання "Свобода", щоб посіяти зневіру в очах наших виборців", - підкреслив екс-міністр.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформація, що стосовно Швайки відкрито кримінальне провадження через мотоцикл Harley-Davidson вартістю 250 тисяч гривень, який, за даними слідства, йому подарували працівники ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: