Рада може розглянути ситуацію з призначенням голови "Укрзалізниці"

Середа, 5 серпня 2015, 16:12

У Верховній Раді може бути розглянута ситуація з призначенням на посаду в.о. голови "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього.

Про це, коментуючи розслідування "Української правди" з приводу нового керівника Адміністрації залізничного транспорту, заявив народний депутат Блоку Петра Порошенка Єгор Фірсов.

За його словами, схема призначення виконуючих обов'язки керівників в обхід прозорих кадрових конкурсів не дає побудувати в Україні адекватну й ефективну систему управління.

Фірсов підкреслює, що у випадку з залізницею, відповідальність за кулуарне призначення повинен понести міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Реклама:

"Міністр повинен відповідати. Як мінімум він повинен нести політичну відповідальність. Це зараз стандартна схема, коли в обхід конкурсу призначають виконуючого обов'язки керівника державних підприємств. Я особисто буду піднімати це питання у Верховній Раді, як тільки на сесію прийде уряд", - зазначив нардеп.

Депутат також закликав Генпрокуратуру не замовчувати факти, розкриті журналістами, а об'єктивно в них розібратися.

"Мені сподобалося, коли Президент, призначаючи Генпрокурора, порадив йому насамперед посадити трьох друзів. Правоохоронні органи повинні садити хоча б не друзів, а ворогів. Але за фактом Генпрокуратури у нас зараз немає", - завив Фірсов.

Він також зазначив, що прокуратура працює з "нульовою" ефективністю.

"Досить згадати гучне затримання глави МНС. Жодного розслідування, навіть щодо жорстких звинувачень колишнього глави Держфінінспекції Гордієнко. За звинуваченнями в корупції повинна працювати Генпрокуратура і депутатський корпус теж повинен не боятися створювати слідчі комісії, контролювати процес розслідування", - додав нардеп.

Раніше Завгородній заявляв, що компанії, оформлені на його родичів, ніколи не працювали із залізницею. Однак "Українська правда" опублікувала факти, що свідчать про протилежне.

Як відомо, УП напередодні писала, що на родичів голови УЗ Олександра Завгороднього зареєстровані фірми, які отримували підряди від Придніпровської залізниці, коли він обіймав на ній керівні посади.

Як вдалося з'ясувати, директора фірми "А.С. Інжиніринг Груп" і "Сферастрой Інвест", оформлені на сина і брата Завгороднього, активно працювали з Придніпровською дорогою. Перевірка КРУ виявила, що підрядник завищував ціни на роботи. Тоді Завгородній займав на Придніпровській дорозі посади головного інженера та першого заступника начальника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!