Білан розповів про тих, хто наживається у зоні АТО

Середа, 5 серпня 2015, 15:54

На лінії зіткнення у зоні АТО виявили і вилучили незаконні вантажі на суму понад 100 мільйонів гривень.

Про це повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби України, керівник Податкової міліції Сергій Білан на засіданні Кабміну 5 серпня.

"На лінії зіткнення існує окремий підрозділ Податкової міліції – "Фантом"… 170 чоловік, які мають два завдання: контроль вантажопотоку на пунктах в’їзду-виїзду і контроль спільно з СБУ, МВС і прикордонниками лінії зіткнення – "зеленки", - розповів він.

"За цей час було виявлено і вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму більше 100 мільйонів гривень", - повідомив Білан.

Реклама:

"Щоденно є вилучення. На жаль, підприємці, які прагнуть легкої наживи, користуються цим (ситуацією), тому різниця в ціні між українською територією і непідконтрольною тимчасово – у тричі. Якщо мікроавтобус можна завантажити у Краматорську за 10 тисяч гривень або за 30-ть, продати його в Донецьку або Горлівці вартує в три рази більше – 100 тисяч гривень", - пояснив він.

Тому, за словами представника ДФС, тим користуються "ті, хто шукає легкої наживи, порушують законодавство, порушують тимчасовий порядок - і ми їх зупиняємо, вилучаємо товар і вживаємо всі процесуальні дії".

Білан також розповів про операцію "Рубіж", яка з травня проводиться для боротьби з незаконним переміщенням товарів через кордон.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!