"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірма з рахунками у Жванії продала "Центренерго" газу на 200 мільйонів

Середа, 5 серпня 2015, 15:33

ПАТ "Центренерго" 30 березня уклало угоду з ТОВ "Газтранспроект" на постачання 19 млн кубометрів природного газу на 194,63 млн гривень.

Дані про угоду опубліковані у квартальному звіті держкомпанії у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Газ законтрактовано по 10 244 гривень за тисячу кубометрів. Це значно дорожче від граничної ціни газу для промисловості, встановленої НКРЕКП на червень - 6 600 гривень. Однак це трохи нижче від рівня цін від Нацкомісії для березня.

Тоді було встановлено 8 900 гривень без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється у розмірі 2 відсотків, тарифів на послуги з транспортування, розподілу і постачання природного газу за регульованим тарифом.

Реклама:

З урахуванням усіх цих додатків ціна газу від "Газтранспроекту" була б нижчою від рівня НКРЕКП.

Засновником і директором ТОВ "Газтранспроект" є Юрій Смаглюк. Раніше особа зтаким ПІБ очолювала держпідприємство "Госпрозрахункове кадастрове бюро" (Ірпінь).

За даними "ЛІГАБізнесІнформ", фірма "Газтранспроект" також веде справи з Одеським припортовим заводом. Оприлюднено проект угоди між фірмою та ОПЗ на поставку газу на державний завод по давальницькій схемі.

Вона передбачає, що у другому півріччі цього року майже вся робота ОПЗ буде вестись на газі "Газтранспроекту", і саме цій фірмі буде належати вся отримана з цього газу продукція - аміак та карбамід.

За даними депутата від "Народного фронту" Тетяни Чорновіл, компанія купує газ на внутрішньому ринку України, зокрема у структур, підконтрольних Олександру Онищенко.

За даними "Ліги", "Газтранспроект" тримає рахунки у "Діамантбанку" Давида Жванії. Бізнес-партнер Жванії Сергій Перелома торік став замголови правління "Нафтогазу України", а цього року очолив наглядову раду Одеського припортового заводу. Після цього у СМІ і з'явився проект угоди ОПЗ і "Газтранспроекту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: