"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд арештував нафту Курченка, яка зберігається у людини Пашинського

Середа, 5 серпня 2015, 15:16

Печерський райсуд Києва арештував нафтопродукти олігарха Сергія Курченка, які зберігаються на потужностях компанії "Укртранснафтопродукт".

Про це сказано у рішенні суду від 30 липня.

Мова йде про нафтопродукти, передані компанії Приморським райсудом Одеси у вересні, листопаді і грудні 2014 року. Арешт накладено у рамках розслідування Генпрокуратури "за фактом привласнення державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем службовими особами ДП "Укртранснафтопродукт".

За версією слідства, службові особи "Укртранснафтопродукту" без проведення обов'язкової процедури біржових торгів або аукціону продали за заниженою ціною майже 28 тисяч тонн нафтопродуктів компанії "Укройлпродукт", що входить до складу групи компаній "Фактор" бізнесмена Сергія Тищенка.

Реклама:

Тищенко вважається близьким до депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Керівник "Укртранснафтопродукту" Володимир Гаврилов у свою чергу вважається близьким до Тищенка.

Збиток державі слідство оцінило у понад 341 мільйон гривень.

Раніше "Українська правда" писала власне розслідування про ці нафтопродукти.

У свою чергу Пашинський всі звинувачення відкидає і звинувачує СБУу покриванні нелегальної торгівлі цими нафтопродуктами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: