"Сбербанк" готується піти зі Словаччини - ЗМІ

Середа, 5 серпня 2015, 14:48

В Словаччині тривають переговори про те, хто стане власником дочірнього банку російського Сбербанку, що планує покинути словацький ринок.

Про це пише чеське видання Hospodarske Noviny.

За даними видання, на активи "дочки"  Сбербанку претендують три покупці: чесько-словацька інвестиційна група Penta, чеська фінансова група J&T і чеський банківський дім CSOB, який входить в бельгійський КВС Group.

"Ми досі вивчаємо пропозицію на придбання. Якщо вона відповідатиме нашій стратегії і буде вигідною у фінансовому плані, ми на неї відповімо. Поки ж не хотілося б зайвих спекуляцій", - сказала речниця CSOB Зузана Еліясова.

Реклама:

Видання зазначає, що російському банку належить близько 4% банківського ринку Словаччини. Наразі словацька "дочка" Сбербанку обслуговує близько 100 тис. клієнтів, в країні у банку 44 відділення. Активи словацької "дочки" оцінюються в 2 млрд євро.

Раніше повідомлялося, що конфлікт між РФ і Заходом через події в Україні змусив російський Сбербанк продати частину своїх активів у Центральній Європі, зокрема, наразі готуються угоди з продажу угорської і словацької "дочок" банку.

Раніше повідомлялося, що Сбербанк Росії в нинішньому році планує скоротити фондування своїх дочірніх банків в Європі.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: