Золотовалютні резерви України зросли до 10,375 мільярда

Середа, 5 серпня 2015, 10:36

Станом на 1 серпня міжнародні резерви України становили 10,375 млрд доларів.

У липні відбулося зростання обсягу міжнародних резервів понад 111 млн доларів, повідомляє прес-служба НБУ.

Як зазначається, цьому сприяло, насамперед, надходження на користь Уряду в сумі 878 млн дол, у тому числі 673 млн дол від ЄС та Світового банку, та 205 млн дол від розміщення держоблігацій України, а також формування позитивного сальдо інтервенцій Нацбанку (89 млн дол), враховуючи продаж інвалюти для підтримки енергоімпортерів в обсягах, передбачених програмою EFF.

"Зростання міжнародних резервів України відбулося незважаючи на необхідність здійснення значних платежів з погашення та обслуговування державного та гарантованого держборгу в іноземній валюті в сумі 536 млн дол, у тому числі 453 млн дол з обслуговування облігацій зовнішньої державної позики та обслуговування і погашення державних цінних паперів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, у липні здійснено перерахування Міжнародному валютному фонду в сумі 219 млн дол.

Наразі обсяг міжнародних резервів України є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Уряду та Нацбанку України.

"Ми вітаємо рішення Ради директорів МВФ щодо надання Україні чергового траншу кредиту в рамках програми EFF, який буде спрямований на поповнення міжнародних резервів. Загалом наші міжнародні резерви зростають упевненими темпами і до кінця 2015 року ми плануємо, що їх обсяг досягне рівня майже 18 млрд дол", - прокоментувала Гонтарева.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: