"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Росії почали знищувати санкційні продукти

Вівторок, 4 серпня 2015, 15:48

Першу партіюсанкційних продуктів, яка ймовірно була вироблена в Європі, але ввозилася в Росію за бразильськими сертифікатам, знищили в Самарі.

Про це заявила прес-секретар Россільгоспнагляду Юлія Мелано, пише Прайм.

Як повідомляється, правила знищення санкційних продуктів, ввезених в РФ, уряд затвердив минулого тижня - дозволено проводити знищення будь-яким способом, передбаченим законодавством.

Ліквідація вилучених продуктів виробляється незалежно від того, встановлено чи ні, кому вони належать або хто організував їх перевезення.

Реклама:

"Сьогодні в Самарі знищується партія вантажу, затриманого ще в квітні - шість фур з 114 тоннами свинячої продукції, які за документами мали бразильське походження, проте викликали сумніви у інспекторів і були затримані. Згодом Бразилія не підтвердила справжність сертифікатів, а Россільгоспнагляд припускає, що ця продукція була вироблена в Євросоюзі", - сказала Мелано.

Вона уточнила, що саме ця утилізація "не підпадає під дію постанови уряду від 31 липня, з огляду на те, що дана продукція виявлена не на державному кордоні РФ, а вже безпосередньо на території країни".

"Россільгоспнагляд раніше утилізував продукцію, яка нелегально потрапляла в країну, з 6 числа числа ми будемо робити це і на кордоні", - додала прес-секретар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!