Українські агрохолдинги за місяць подорожчали на 7%

Вівторок, 4 серпня 2015, 14:55

За липень 2015 року українські агрохолдинги зросли в ціні на 7%.

Про це пише Agravery.com.

На фоні загальної економічної стагнації - це гарний результат, хоча ним можуть похвалитися не всі учасники, пише видання.  

натиснути для збільшення 

Як наголошується, вартість українських публічних агрохолдингів за останні півроку зросла на 11,1% - з 2145 млн доларів у кінці грудня 2014 року до 2383 млн доларів на кінець першого півріччя 2015 року.

Реклама:

Продовжують збільшувати власну вартість  "Астарта" Віктора Іванчика та "Кернел" Андрія Веревського - їх капіталізація зросла на 13% та 14% відповідно.

Втім, до них приєдналися й інші - післе того, як власник KSG Agro Сергій Касьянов почав з’являтися в пресі та домовився про реструктуризацію боргу з "Укрсоцбанком", компанія подорожчала за місяць на 33%.

Подорожчала й "Агроліга" Ірини Поплавської - на фоні повідомлень про гарні результати жнив її вартість зросла на 25%.

Втім, зменшилась вартість компанії "Мілкіленд", яка досі не завершила перемовини щодо реструктуризації боргу. Майже не змінив вартості лідер серед агрохолдингів - "Міронівський хлібопродукт" Юрія Косюка та зовсім - "Авангард" Олега Бахматюка.

Капіталізація компанії може зовсім не відповідати вартості акцій. Тому Agravery склав рейтинг вартості акцій публічних агрокомпаній.

 

Найдорожчі цінні папери у найбільшого виробника олії холдингу "Кернел" Андрія Веревського - майже 12 доларів за штуку. Найлегше ж взяти участь в капіталі "Укрпродукту" - лише за 10 центів можна стати співвласником компанії. Стати партнером Сергія Касьянова або Юрія Журавльова з "Агротону" - за тридцять центів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: