"Укрзалізниця" просить АМКУ розблоковувати закупівлю дизеля

Вівторок, 4 серпня 2015, 14:43

"Укрзалізниця" просить Антимонопольний комітет України якнайшвидше розібратися в ситуації та розблокувати процедуру закупівлі дизпалива.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Через рішення АМКУ про призупинення нового конкурсу за скаргою ТОВ "Елемент Нафта", що надійшло 3 серпня, за два дні до його проведення, придбання дизпалива опинилося у подвійній блокаді, адже 24 липня Окружний адмінсуд Києва вже заборонив придбання дизпалива за діючим контрактом в інтересах маловідомої компанії", - йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що АМКУ навіть не врахував цю обставину й максимально відтягнув термін розгляду скарги маловідомої компанії ТОВ "Елемент Нафта", призначивши його на 27 серпня 2015 року.

Реклама:

"Залізнична галузь не має часу на тривале очікування через затягування процесів, адже її резерви дизпалива майже вичерпані. Миттєво реагуючи на необ’єктивні скарги дрібних гравців ринку і відкладаючи прийняття рішення по них, АМКУ та суд нівелюють інтереси національного перевізника, тим самим створюючи загрозу зупинки руху поїздів та виникнення економічного колапсу", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, у ході цього конкурсу, який призупинив АМКУ, ДП "Укрзалізничпостач" намагалося застосувати прозорий та економічно вигідний розрахунок вартості дизпалива за формульним ціноутворенням, що діє у світовій практиці.

"Маловідомі компанії, використовуючи АМКУ, вже вдруге з початку цього року перешкоджають намірам запровадити прозорий та ефективний механізм закупівлі палива за ціною, що діє на момент його постачання. Блокування попередніх торгів по дизпаливу із застосуванням формульного ціноутворення відбувалося у квітні", - повідомили в "УЗ".

Нагадаємо, в понеділок міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський повідомив, що невідома компанія через АМКУ заблокувала тендер "Укрзалізниці" на закупівлю нафтопродукту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!