Затримали рекордну партію бурштину, Аваков обіцяє "одіозні" імена

Вівторок, 4 серпня 2015, 09:51

Минулої ночі спеціальна група МВС у Рівненській області затримала понад 2,5 тонн незаконно добутого бурштину, упакованого для відправки за кордон.

Про це повідомляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

"Рекордна за обсягом партія затриманого бурштину коштує, за попередньою оцінкою, близько трьох мільйонів доларів (3 000 000 $)! Точніше вагу й склад каменів по фракціях партії, які готували до контрабанди, і його (бурштину) вартість визначать експерти на місці в Києві, куди вантаж прямує зараз при озброєній охороні", - пише він.

За його словами, операцію з викриття й припинення дій найбільшої злочинної групи, яка діє в Рівненській області й "паразитує на незаконному видобутку бурштину", провели МВС і Державна фіскальна служба.

Реклама:

"Буде продовження, з'являться прізвища – у минулому відомого одіозного депутата П., продажні правоохоронці й чиновники – ми свою роботу будемо робити", - запевнив голова МВС.

"Але потрібно, як уже писав раніше, ухвалювати закон, який регулює державний контроль, видобуток і збут бурштину!", - наголосив Аваков.

Він повідомив, що вилучений бурштин буде проінвентаризовано і "представлено публічно в найближчі години у Києві, щоб нічого з ним не "трапилося".

"Буде покладено у казну держави", - пообіцяв Аваков.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: