"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Москва втратить через арешт російського майна у справі ЮКОСа 5 мільярдів - ЗМІ

Вівторок, 4 серпня 2015, 09:21

Максимальні втрати, які може понести Росія через арешти її закордонного майна в рахунок погашення боргу перед акціонерами російської нафтової компанії ЮКОС, складуть близько $ 5 млрд.

Про це пише РБК з посиланням на джерело, близьке до керівництва Державної думи Росії.

Така сума була озвучена на початку липня на закритому засіданні комітету Держдуми РФ з власності, повідомляє співрозмовник.

Відзначається, що російський уряд вже готується до масових арештів своїх активів за кордоном.

Реклама:

"Проблеми у нас дійсно великі. Мають відбутися численні арешти і "судилища" на кілька років", - зізнався чиновник уряду.

Адвокат Тім Осборн, який представляє інтереси колишніх акціонерів компанії, заявив, що $5 млрд - це "значне применшення" оцінки активів РФ за кордоном, особливо, якщо враховувати активи російських держкомпаній. На його думку, Росія навмисно занижує вартість своїх активів.

Зазначено, що насамперед будуть арештовані всі активи ФГУП "Госзагрансобственность", підвідомчого управління справами президента РФ.

ФГУП був створений в 1996 році і здійснює експлуатацію федерального нерухомого майна, розташованого в 70 країнах Європи, Америки та Азії, у всіх головних столицях світу.

Проаналізувавши сайт держзакупівель, через який ФГУП замовляв ремонт підвідомчих будівель, РБК вдалося виявити близько 60 об'єктів по всьому світу.

Нагадаємо, корпорація ЮКОС Ходорковського виграла у Росії справу в третейській палаті в Гаазі, і тепер Москва зобов'язана виплатити 50 мільярдів доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: