Обвал ринку Саудівської Аравії став максимальним за 7 років

Понеділок, 31 серпня 2015, 18:01

Триваюче зниження цін на нафту призвело до найзначнішого місячного падіння фондового ринку Саудівської Аравії за майже сім років.

Як повідомляє агентство Bloomberg, за темпами падіння Саудівську Аравію в серпні випередила тільки Греція.

У понеділок основний індекс Саудівської фондової біржі Tadawul All Share впав на 2,2%, до 7522,47 пункту. За серпень він втратив 17%, чого не спостерігалося з жовтня 2008 року.

Нафта Brent, до якої прив'язане ціноутворення половини світових поставок нафти, дешевшає четвертий місяць поспіль. В останній день літа котирування жовтневого контракту на Brent впали на 3,1% - до 48,50 долара за барель.

Реклама:

Нафтова виручка становить близько 90% доходів бюджету Саудівської Аравії. Минулого тижня індекс Tadawul All Share перейшов до "ведмежого" тренду (падіння більш ніж на 20% з останнього піку) вдруге менш ніж за рік.

Падіння грецького ринку акцій з початку серпня становить 21,3%, на третьому місці з кінця єгипетський EGS 30, що опустився за місяць на 13,5%.

Разом з тим у понеділок фондова біржа Єгипту показала найзначніше зростання серед 93 майданчиків світу, що відслідковуються Bloomberg, завдяки відкриттю великого родовища газу біля берегів країни.

Кращим вибором інвестора в цьому місяці був словацький ринок акцій, що додав 5%, на другому місці - Кіпр (+2,1%), на третьому - Естонія (+1,4%).

У загальній складності позитивну динаміку в серпні показали всього п'ять індексів з 93 (також Україна і Мальта), у Чорногорії зміна за підсумками місяця буде близькою до нуля.

Інтерфакс

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!