Єгипет може стати енергетично незалежною країною

Понеділок, 31 серпня 2015, 14:16

Відкриття нового газового родовища в Середземному морі допоможе Єгипту стати енергетично незалежною країною і забезпечить регіону стабільність.

Про це заявив гендиректор провідною нафтогазової компанії Eni Італії Клаудіо Дескальці, пише "Прайм".

30 серпня, Eni повідомила про виявлення найбільшого газового родовища в Середземному морі.

Згідно із заявою компанії, знахідка є "супергигантським відкриттям" у сфері природного газу. Родовище було виявлене в море поблизу узбережжя Єгипту. Потенціал нового родовища Zohr площею близько 100 квадратних кілометрів може скласти до 850 мільярдів кубометрів газу.

Реклама:

"З цим відкриттям Єгипет стане незалежною країною в енергетиці. Для них це є фундаментальним, але це важливо також і для Європи, оскільки дає більше безпеки і геополітичної стабільності всім, враховуючи ту роль, яку Єгипет відіграє в регіоні", - сказав Дескальці в інтерв'ю газеті La Repubblica, опублікованому в понеділок.

Відповідаючи на запитання, чи допоможе це відкриття Італії зменшити залежність від російського газу, гендиректор Eni зазначив, що в компанії буде можливість здійснювати експорт єгипетського газу з родовища Zohr на Апенніни.

Говорячи про те, які подальші кроки компанії після відкриття родовища, Дескальці уточнив, що через кілька місяців Eni розраховує отримати ліцензію на його розвиток і виробництво.

"У наступному році ми зробимо перші свердловини і прокладемо всі трубопроводи, необхідні для його транспортування. Я очікую, що результати ми побачимо до кінця стратегічного плану 2015-2018 років", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: