"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Конті" Колеснікова жаліється, що їх хочуть заблокувати

Понеділок, 31 серпня 2015, 14:09

З 26 вересня контролюючі органи мають намір заблокувати роботу українського виробника АТ ВО Конті.

Про це йдеться у заяві компанії.

"З 26 вересня контролюючі органи мають намір заблокувати роботу українського виробника АТ ВО "Конті". У підприємства відберуть право закуповувати за кордоном сировину і реалізовувати продукцію на зовнішніх ринках. Це різко обмежить асортимент торгової марки і призведе до падіння обсягів виробництва. А до країни перестане надходити валютна виручка", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у компанії зазначили, що вжиті заходи не обмежують будь-якого іншого імпортера від ввезення до України продукції ЗАТ "Конті-Рус".

"Все вищезазначене свідчить про використання результатів перевірки як формального приводу для видавлювання з ринку одного з провідних українських виробників. Адже обмеження в роботі АТ ВО "Конті" створюють конкурентні переваги для інших компаній", - заявили у прес-службі "Конті".

Також, у компанії закликали Міністерство економічного розвитку і торгівлі, а також правоохоронні органи максимально виважено підійти до розгляду даного питання.

Реклама:

"У лютому цього року "Конті" був змушений зупинити дві фабрики, розташовані в зоні АТО. Незважаючи на понесені збитки і складну економічну ситуацію в країні, компанія продовжує виробництво на території, підконтрольній українській владі в Костянтинівці Донецької області", - підсумували у компанії.

Нагадаємо, Мінекономрозвитку застосувало до ЗАТ "Конті-Рус", зареєстрованого у місті Курськ Російської Федерації, спеціальну санкцію у вигляді тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності.

Як відомо, група "Конті" заснована в 1997 році. До складу групи входить ПрАТ "Виробниче об'єднання "Конті" і ЗАТ "Конті -Рус". Основними виробничими активами є Донецька, Костянтинівська, Горлівська кондитерські фабрики (Україна) і дві фабрики в Курську (Росія). Основні торгові марки - Amour, Bonjour,  СуперКонтік , "Беліссімо" , "Мелодика" , BisKonti , "Джек".

Основним бенефіціаром "Конті" є Борис Колесніков.

За даними ЗМІ, серед міноритарних акціонерів компанії сім'я Такташевих, Юрій Чертков, В'ячеслав Ляшко, а також Ігор Ахметов та Сергій Кий.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: