"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ перекрила канал виведення валюти за кордон

Понеділок, 31 серпня 2015, 12:50

Співробітники СБУ спільно з Держслужбою фінмоніторингу перекрили канал виведення окремими підприємствами валюти за кордон.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Згідно із повідомленням, низка суб’єктів реального сектора економіки перераховували кошти на адресу "транзитних" фірм як оплату за товари та послуги.

Далі гроші надходили іншим компаніям, в яких купувалася валюта на підставі удаваних зовнішньоекономічних угод. Придбана валюта перераховувалася "офшорним" компаніям з Панами та Великобританії, рахунки яких було відкрито в одному з прибалтійських банків.

Реклама:

"Протягом червня-липня 2015 року в такий спосіб підприємства вивели за кордон суму еквівалентну 82 мільйонам гривень. Наразі на рахунки компаній, які задіяні у схемі, накладено арешт та заблоковано понад 26 мільйонів гривень", йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби вже встановили організаторів фінансової оборудки, які є мешканцями Київської та Дніпропетровської областей.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 та ст. 205 Кримінального кодексу України. У його рамках планується повідомити про підозри організаторам фінансової оборудки та притягти їх до кримінальної відповідальності. Тривають слідчі дії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!