У Путіна зобов'яжуть держкомпанії відкривати рахунки тільки в певних банках

Понеділок, 31 серпня 2015, 12:47

Влада РФ планує дозволити компаніям з державною участю і унітарним підприємствам розміщувати кошти лише в банках, які пройшли відбір Агентства зі страхування внесків (АСВ).

Про це розповіли два федеральні чиновника і людина, близька до наглядового блоку ЦБ, пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, відбір в програму докапіталізації за допомогою облігацій федеральної позики пройшли зараз 27 банків.

Необхідним критеріям, пише газета, задовольняють і інші російські банки, наприклад "Сбербанк", що відмовився від докапіталізації, а також "дочки" іноземних банків.

Реклама:

Чи дозволять держпідприємствам тримати кошти в "дочках" іноземних банків, поки не вирішено, повідомив один зі співрозмовників видання.

Представники ЦБ, уряду і АСВ від коментарів з приводу розробки нових правил розміщення коштів держкомпаній і унітарних підприємств поки відмовилися.

"Передбачається, що держкомпанії зможуть розміщувати депозити в 25-30 банках, говорить федеральний чиновник, зараз, за його оцінками, таких банків близько 54", - говорить співрозмовник.

За даними ЦБ на 1 липня, держкомпанії тримають на рахунках у банках 547,8 мільярда в рублях і 76,9 мільярда рублів у валюті.

Після того, як Банк Росії почав активно санувати і позбавляти ліцензії банки, серед вкладників, чиї кошти виявилися заморожені, неодноразово опинялися великі держкомпанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!