СБУ "накрила" конвертцентр у Харкові, який відмивав мільйони для "ЛНР"

Понеділок, 31 серпня 2015, 11:33

Співробітники СБУ спільно з військовою прокуратуру та ДФС припинили у Харкові діяльність конвертаційного центу, через який відмивалися кошти терористичної організації "ЛНР".

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Зловмисники обслуговували майже 60 фіктивних підприємств підконтрольних терористам. Кошти переводилися у готівку та кур’єрами доставлялися на тимчасово окуповані бойовиками території.

Конвертцент також "надавав послуги" підприємствам реального сектора економіки для ухилення від сплати податків до державного бюджету.

Реклама:

За попередніми оцінками щомісячний обіг коштів "конверта" складав понад 100 мільйонів гривень.

Співробітники СБУ у ході спецоперації затримали організаторку конвертцентру, яка є переселенкою з тимчасово підконтрольних терористам територій. Правоохоронці також затримали трьох кур’єрів, один з яких – міліціонер.

Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили печатки і документацію підконтрольних терористам фіктивних фірм та понад 2 мільйони гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України. 

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до організації та функціонування конвертаційного центру.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!