ЄС посилює контроль на залізниці

Неділя, 30 серпня 2015, 11:40

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев розповів про нові заходи, спрямовані на зміцнення безпеки на залізничному транспорті в Європі, які були узгоджені країнами-членами ЄС на екстреній зустрічі в Парижі.

Про це пише російська служба ВВС.

Саміт був призначений після нападу на пасажирів високошвидкісного поїзда, що прямував з Амстердама до Парижа, минулої п'ятниці, коли лише завдяки рішучим діям декількох пасажирів вдалося уникнути великого числа жертв.

Казнев розповів про чотири головні нововведення: це посилення контролю за пасажирами та їх багажем на станціях, жорсткість законодавства про оборот вогнепальної зброї, а також більш тісне співробітництво спецслужб Європейських країн.

Реклама:

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що, хоча і неможливо відразу почати перевірки мільйонів людей, які щодня здійснюють поїздки залізничним транспортом по всіх країнах Євросоюзу, але поліпшень в цій сфері можна досягнути чимало.

У зустрічі брали участь міністри з Франції, Британії, Німеччини, Італії, Іспанії, Бельгії, Люксембургу, Нідерландів та Швейцарії.

Напад на пасажирів високошвидкісного поїзда Thalys, що прямував з Амстердама до Парижа, було скоєно 21 серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!