В Угорщині друкували фальшиві долари та гривні на замовлення з України

Понеділок, 3 серпня 2015, 20:43

Співробітники Національного бюро розслідувань Угорщини затримали двох мешканців села Нікладхаза, яке знаходиться неподалік міста Мікшольц – за звинуваченнями у виготовленні фальшивих доларів США та українських гривень.

Про це повідомляє портал Мукачево.net.

За свідченнями затриманих, на початку 2015 року вони зайнялися виготовленням підроблених 20-доларових купюр. Виробництво розгорнули у місті Мішкольц на базі приватної друкарні. А фальшиві гроші планували збувати в Україну.

Чоловіків затримали 31 липня. Під час обшуку слідчім вдалося знайти 1826 штук спеціальних листів, на яких були надруковані 20-доларові купюри високої якості. Поліція також виявила та вилучила всі інструменти, форми (кліше) та друкарські машини, за допомогою яких виготовлялися підробки.

Реклама:

Загалом порахували, що злочинці лише за рахунок однієї цієї надрукованої партії могли розраховувати на прибуток понад 123 млн форинтів (440 тисяч доларів).

Також було знайдено друкарські форми кліше та 1000 листів, які готували для друку 200-гривневих купюр.

Затримані вже дають покази і стверджують, що працювали під замовлення з України, де мали збуватися фальшиві долари та гривні. Чи призначалися вони для східних регіонів для виплат сепаратистам поки невідомо.

Також у зв'язку із затриманням зазначених осіб вже виник політичний скандал - один з них виявився активним членом праворадикальної партії "Йоббік", яка не приховує своїх зв'язків з Москвою та підтримує сепартистів на сході України. Однак місцеве представництво "Йоббік" вже заявило, що підозрюваний ще у кінці 2014 року вийшов з партії.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: