Коболєв розраховує підписати нову газову угоди у вересні-жовтні

Понеділок, 3 серпня 2015, 17:28

Голова НАК "Нафтогаз-України" Андрій Коболєв розраховує підписати тристоронню угода про постачання російського газу до України у вересні-жовтні 2015 року.

Про це він повідомив на засіданні антикризового енергетичного штабу.

Коболєв повідомив, що наразі йде процес домовленості, коли буде проводитися наступний раунд переговорів.

"Останнім разом у Відні ми не змогли досягти порозуміння з нашими російськими колегами щодо терміну дії, щодо формату, щодо того, наскільки вона буде зобов’язуючою", - сказав він.

Реклама:

"Сподіваюся, що ми зможемо вирішити ці проблеми протягом серпня і у вересні або у жовтні підписати угоду, яка як і минулого року дозволить нам пройти наступний осінньо-зимовий сезон", - повідомив голова "Нафтогазу".

Він також наголосив, що майбутня газова угода повинна бути тристоронньою та зобов’язуючою.

Крім того Коболєв наголосив, що за терміном вона повинна бути не коротшою ніж до кінця березня 2016 року. Також голова "Нафтогазу" повідомив, що тристороння угода повинна містити формулу справедливого ціноутворення.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Коболєву максимально збільшити закупівлі реверсного газу з Європи в серпні.

Раніше Коболєв повідомив, що у підземних газосховищах України станом на 2 серпня є 13 млрд кубометрів газу, і темпи його поповнення є недостатньо швидкими для успішного проходження зимового сезону.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!