У 2016 році в Україні може з'явитися послуга MNP

Понеділок, 3 серпня 2015, 12:14

Послугу з перенесення номеру мобільного телефону (MNP) планують впровадити у 2016 році.

Про це у ефірі програми "Громадська хвиля" Громадського радіо повідомила директор з інформаційно - телекомунікаційного напрямку УДЦР Вікторія Трощенко, повідомляє прес-служба УДЦР.

За її словами, тема надання послуги MNP, яка дає можливість змінювати мобільного оператора, не змінюючи номера, вже давно обговорюється в суспільстві.

"Але найбільшої актуальності вона зазнала після підписання асоціації з Європейським союзом. Це і дало поштовх до того, що наш український регулятор - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, планує впровадження послуги у 2016 році", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За словами Трощенко, потреба в цій послузі є вже сьогодні, а ще більш популярною вона ставатиме по мірі розгортання мережі 3G в Україні.

"Люди почнуть звикати до якісних послуг і захочуть отримати таких послуг ще більше. Тому, в разі якщо покриття того чи іншого оператора буде незадовільним, за наявності послуги MNP, оператора мобільного зв’язку можна змінити. Це буде поштовхом для них надавати користувачам більш якісний зв’язок", - наголосила Трощенко.

Як відомо, 31 липня 2015 року НКРЗІ на своєму засіданні затвердила Порядок надання послуг із перенесення абонентських номерів.

Зазначене рішення буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України і набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: