"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Кременчуці триває пікет філії "Укртранснафти"

Понеділок, 3 серпня 2015, 11:58

Близько 500 людей, які представляються працівниками "Укртатнафти", пікетують будівлю філії "Укртранснафти" –"Придніпровські магістральні нафтопроводи" у Кременчуці.

Вони вимагають відставки виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника, керівника "Укртранснафти" Романа Сидорака і керівника Кременчуцької філії "Укртранснафти" Віталія Величко, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, фотографії вказаних керівників підприємств люди наклеїли на сміттєвих баках, а також тримають транспаранти на кшталт "Не дамо знищити українську нафтопереробку", "Вимагаємо покарати винних!".

"Ми не хочемо, щоб гралися процесом нафтопереробки з політичних мотивів. Впродовж 48 годин, якщо Пасішник, Сидорак і Величко не підуть у відставку, то акція буде безстроковою. Біля керма галузі сьогодні не професіонали, а ми від них залежимо. Хочуть - дадуть нам нафту, хочуть - не дадуть. Ми стратегічне підприємство. Так не можна", - заявив журналістам один з учасників мітингу.

Реклама:

Мітингарі взяли з собою намети, здійснюється підвіз продуктів для пікетувальників.

Як відомо, у Кременчуці вхід та виїзд до філії "Укртранснафти"  заблокували невідомі у спецодязі Кременчуцького НПЗ.

Молоді люди сидять перед входом до будівлі,  тримаючи у руках плакати з гаслами  "Не дамо зупинити КНПЗ" та "Сидорака і Пасішника - у відставку".

1 серпня Пасішник повідомив, що кількадесят невідомих штурмували станцію ЛВДС "Кременчук "Укртранснафти".

Згодом він повідомив, що  так звані робітники "Укртатнафти" "відпрацювали" мітинг і зникли, "спортсмени" у спецодязі нафтопереробників продовжили блокувати вхідні ворота до  ЛВДС Кременчук - підігнали під ворота установи автобуси та перекрили ними вхід на станцію. 

31 липня ПАТ "Укртранснафта" припинила подачу видобутої "Укрнафтою" нафти на заводи "Укртатнафти" через дефекти, виявлені на магістральному нафтопроводі "Глинська-Кременчук". 

ПАТ "Укрнафта" заявила про загрозу припинення видобутку нафти та газу через призупинення ПАТ "Укртранснафта" приймання та транспортування нафти.

Пізніше Кременчуцький НПЗ, що входить до компанії "Укртатнафта", також заявив про загрозу зупинки через зрив поставок сировини компанією "Укртранснафта".

2  серпня  "Укртранснафта" відновила постачання нафти на Кременчуцький НПЗ, однак керівники виробничих підрозділів терміново викликають працівників, у яких вихідний або відпустка, й вимагають вийти на роботу 3 серпня: "Завтра доправлять у Київ на мітинг. Навіть пропонують подвійну оплату".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: