Ціна на нафту марки Brent впала до 51,96 долара

Понеділок, 3 серпня 2015, 09:22

Світові ціни на нафту знижуються в понеділок на тлі побоювання можливого різкого зростання видобутку "чорного золота" в Ірані після зняття санкцій.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.12 за московским часом вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,48% - до 51,96 долара за барель.

Ціна вересневих ф'ючерсів на WTI зменшувалася на 0,49% - до 46,89 долара за барель.

Реклама:

Згідно із повідомленням агентства IRNA, Іран може наростити видобуток нафти на 500 тисяч барелів на добу за тиждень після зняття санкцій, і на 1 мільйон барелів протягом місяця після цього.

Минулого місяця Іран добував приблизно 2,85 мільйона барелів на день у порівнянні з 3,6 мільйона барелів на добу на кінець 2011 року.

"Якщо Іран зможе наростити видобуток нафти до таких рівнів, то ціни на нафту продовжать знижуватися, оскільки це тільки погіршить ситуацію з надлишком пропозиції на ринку", - заявив агентству Блумберг аналітик Samsung Futures Inc. в Сеулі Хон Сун Кі.

Додатковий тиск на настрої інвесторів надає статистика з Китаю.

Так, дослідницька організація Markit Economics і медіагрупа Caixin Media Company опублікували остаточні дані свого дослідження індексу ділової активності (PMI) промисловості Китаю в липні, який виявився нижчим офіційного і становив 47,8 пункту проти 49,4 пункту в червні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!