Путін віддав контроль над Шереметьєво своєму другу Ротенбергу

Субота, 29 серпня 2015, 10:07

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про консолідацію активів Шереметьєво, згідно з яким один з найбільших аеропортів країни може перейти під контроль компаній друга президента Аркадія Ротенберга і його партнерів.

Про це пише Рейтер.

Опублікований у п'ятницю указ передбачає об'єднання активів компанії Міжнародний аеропорт Шереметьєво, в якому державі належить 83 відсотки акцій, і майна приватного інвестора - компанії Шереметьєво Холдинг - таким чином, щоб частка держави не була менше 30 відсотків.

Приватним інвестором аеропорту є компанія TPS Avia, яка, за даними джерела Рейтер в галузі, контролюється Ротенбергом і його партнерами Олександром Пономаренко та Олександром Скоробогатько.

Реклама:

Її активи об'єднані в Шереметьєво холдинг, який буде об'єднаний з державними активами.

Представник Ротенберга відмовилася коментувати плани бізнесмена.

Журнал Forbes писав на цьому тижні, що на столі у Путіна чекає підписання проект указу, за яким Шереметьєво перейде під контроль структур Ротенберга, Пономаренко і Скоробогатько.

Ротенберг говорив в інтерв'ю агентству Інтерфакс у жовтні минулого року, що його структури можуть отримати контроль над аеропортом.

Шереметьєво - один з двох найбільших у Росії аеропортів. За підсумками 2014 роки він обслужив 31,6 мільйона пасажирів, трохи поступившись лідерством іншому московському аеропорту - Домодєдово.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: