Окупанти взялися реформувати захоплений "Чорноморнафтогаз"

П'ятниця, 28 серпня 2015, 19:55

Глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив про плани реформувати компанію "Чорноморнафтогаз", контроль над якою Україна втратила після анексії Криму.

Про це Аксьонов сказав журналістам у п'ятницю, передає "РИА Новости".

Він заявив, що "Чорноморнафтогаз" повинен бути оснащений сучасним обладнанням за прикладом провідних енергетичних компаній, зразком яких є "Газпром".

За його словами, за останні 20 років менеджментом "Чорноморнафтогазу" не велась робота по створенню підприємства з прозорою звітністю та економічною ефективністю.

Реклама:

"Сьогодні маємо те, що маємо, але тим не менш, ми вже розуміємо, що давно у світі є передовий досвід, коли компанії працюють в сучасних умовах, повністю комп'ютеризовані, ведеться вся система обліку, в тому числі виводиться онлайн на комп'ютери головних менеджерів, які чітко розуміють, який тиск газу в трубі, скільки, які обсяги і яким підприємствам поставлені, яка система розрахунків. Наше завдання - таке підприємство створити. Створити російський "Газпром" в мініатюрі", - сказав Аксьонов.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України в жовтня 2014 року почала кримінальне провадження щодо незаконного заволодіння майном ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз".

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що українська влада звернеться з позовом до Міжнародного арбітражного суду в Стокгольмі щодо експропріації Росією компанії "Чорноморнафтогаз".

"Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного та Азовського морів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!