Яценюк розповів, скільки ще треба газу для проходження зими

П'ятниця, 28 серпня 2015, 17:33

Україна вже накопичила в підземних сховищах 14 млрд кубометрів газу, на сьогоднішній день необхідно збільшити запаси ще мінімум на 1 млрд кубометрів, а до початку опалювального сезону - до 19 млрд кубометрів.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас завдання по газу: зараз у нас 14 млрд кубометрів, треба - 15 мінімум. До 19 ми повинні дійти", - сказав він на засіданні Кабінету міністрів.

Яценюк також заявив, що Україні необхідно підписати тристоронній протокол з РФ і ЄС щодо постачання російського газу на цю зиму, а також договір між "Нафтогазом" і "Газпромом", а також знайти додатково 1 млрд доларів на закупівлі газу.

Реклама:

Прем'єр також поправив Демчишина, відзначивши, що не поставки газу були не деполітизовані, а диверсифіковані. "Тому що російський "Газпром" як був аполітичною конторою, так і залишився", - вважає український прем'єр.

У свою чергу глава Міненерговугілля за підсумками зустрічі напередодні з представниками ЄС у Відні повідомив, що європейські партнери очікують від Києва активних кроків по збільшенню зборів за реалізацію газу і пошуку внутрішніх ресурсів для його закупівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: