Moody's різко погіршило прогноз розвитку економіки РФ в 2016 році

П'ятниця, 28 серпня 2015, 15:36

Міжнародне рейтингове агентство Moody's переглянуло прогноз російської економіки на 2016 рік.

Замість нульового зростання і стагнації експерти чекають тепер продовження рецесії і нового падіння ВВП, передає РБК.

Уповільнення розвитку економіки Китаю не дасть зрости світовим цінам на сировину, що призведе до розширення рецесії в економіці Росії, випливає з оновленого прогнозу міжнародного рейтингового агентства Moody's.

Якщо в попередній версії прогнозу експерти очікували, що в 2016 році ВВП Китаю зросте на 6,5%, то тепер максимально можливим приростом вважають 6,3%.

Реклама:

"Уповільнення зростання в Китаї надасть в перспективі істотний вплив на рівень цін на сировину. Більш тривалий період низьких цін призведе до скорочення експортних доходів та інвестицій в орієнтованих на експорт сировини країнах G20", - відзначає старший віце-президент Moody's Марі Дірон.

До числа країн, на які чекають найбільш серйозні проблеми, в Moody's відносять і Росію. Якщо в попередній версії прогнозу зазначалося, що в 2016 році приріст економіки РФ залишиться нульовим, то тепер експерти чекають падіння ВВП на 0,5% або навіть на 1,5%.

До числа причин погіршення стану економіки Росії в Moody's поряд з низьким рівнем сировинних цін віднесли триваюче знецінення рубля.

В опублікованому сьогодні Мінекономрозвитку РФ звіті про стан справ в економіці Росії в січні-липні 2015 року зазначається, що за цей час ВВП знизився в річному численні на 3,6%.

При цьому в липні найбільший негативний вплив на зростання ВВП надали обробні виробництва, будівництво, оптова та роздрібна торгівля і чисті податки на продукти. За підсумками 2015 року ВВП Росії, як очікують в Мінекономрозвитку, скоротиться на 3%.

У середньому по групі G20, в яку входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Південна Корея, ПАР, Японія і ЄС, приріст економіки, за розрахунками Moody's, в 2016 році становитиме 2,8%. Це на 0,3 процентних пункти нижче, ніж вважалося раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: