В Україні по-новому розроблятимуть родовища нафти і газу

П'ятниця, 28 серпня 2015, 13:59

Міністерство екології та природних ресурсів України своїм наказом затвердило Правила розробки родовищ нафти та газу.

Про це повідомила заступник  міністра екології та природних ресурсів  України Світлана Коломієць, повідомляє прес-служба міністерства.

За її словами, правила встановлюють основні вимоги до організації та здійснення розробки родовищ вуглеводнів та регламентують відносини суб’єктів господарювання, що виникають під час користування нафтогазоносними надрами, з метою їх комплексного і раціонального використання.

"До сьогодні в Україні не існувало єдиних правил, які б регулювали стосунки на цьому ринку. У роботі використовувались інструкції часів СРСР, технічні вимоги, яких давно застаріли та купа інших нормативних документів різних відомств. Відповідно, це створювало умови для маніпуляцій та махінацій, адже відповідно до ситуації могли з’являтись нові документи та знаходитись нові правила", - зазначила  Коломієць.

Реклама:

Документ містить чітку класіфикацію родовищ нафти і газу, правила їх підготовки до розробки, алгоритм підрахунку запасів нафти, газу і газового конденсату і геолого-економічної оцінки родовищ, правила спорудження та експлуатації свердловин, механізм контролю за розробкою та регулюванням процесу розробки родовищ.

Окремий розділ присвячений охороні навколишнього середовища під час спорудження, пробної експлуатації свердловин, дослідно-промислової та промислової розробки родовищ нафти і газу.

Радник міністра екології та природних ресурсів Олексій Гончарук зазначив, що важливою частиною цих правил є окремо виписані особливості геологічного вивчення і розробки нетрадиційних скупчень вуглеводів.

Коломієць також зазначила, що встановлення єдиних чітких правил розробки родовищ нафти та газу в Україні сприятиме посиленню енергетичної незалежності держави.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: