Мінфін США закликає кредиторів України скоріше завершити реструктуризацію

П'ятниця, 28 серпня 2015, 12:53

Міністерство фінансів США вітає угоду України з комітетом кредиторів і закликає кредиторів швидко завершити цю реструктуризацію.

Про це йдеться в заяві міністра фінансів США Джейкоба Лью, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми... закликаємо кредиторів, щодо яких буде проводитися реструктуризація, діяти швидко з метою завершення кроків, необхідних для проведення цієї операції, що має вирішальне значення для майбутнього процвітання України", - зазначено в повідомленні.

Він зазначив, що США підтримують зусилля української влади, спрямовані на поліпшення ділового клімату, зміцнення управління та конкуренції, боротьбу з корупцією, вдосконалення фінансового сектора і скасування неадекватних цільових субсидій на електроенергію і в той же час на захист найуразливіших членів суспільства.

Реклама:

"Ця угода сприятиме зміцненню державного бюджету України, забезпечить владі перепочинок для виконання масштабної програми реформ, а також посилить фундамент для відновлення економіки і переважного зростання в недержавному секторі", - підкреслив Лью.

За його словами, в сильній, стабільній Україні зацікавлені як її громадяни і сусіди, так і міжнародні партнери та інвестори.

"Ми всі повинні співпрацювати для досягнення цієї мети, і угода - важливий крок у напрямку надання народу України економічних перспектив і забезпечення стабільності", - зазначив глава Мінфіну США.

Як повідомлялося, Україна 27 серпня заявила про досягнення домовленості про реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу на суму близько 19,3 млрд з комітетом кредиторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!