"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк запевнив, що ЗВТ з ЄС набуде чинності, і просить збільшити квоти

П'ятниця, 28 серпня 2015, 12:16

Угода про зону вільної торгівлі з ЄС набуде чинності з початку 2016 року, але Україна сподівається на збільшення квот для українських товарів через дії РФ.

Про це в п'ятницю на брифінгу з литовським колегою Альгірдасом Буткявичюсом заявив прем'єр Арсеній Яценюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Угода про зону вільної торгівлі буде підписана у будь-якому випадку з 1 січня 2016 року. РФ заявила, що введе ембарго для українських продуктів в цьому випадку. Тому хочу сказати, в першу чергу, для РФ - угода набуде чинності", - сказав Яценюк

Він заявив, що Україна розраховує на рішення Євросоюзу про збільшення квот для українських товарів у рамках ЗВТ через російське ембарго.

Реклама:

"Нам необхідно знаходити інші ринки, а європейський ринок для нас є одним з ключових. Тому ми будемо цінувати підтримку вашого уряду (Литви – ІФ) у розгляді питання щодо збільшення квот української продукції", - сказав Яценюк.

Як відомо, Росія заявила, що введе продовольчі санкції проти України, якщо угода про вільну торгівлю з ЄС набуде чинності.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!