Російська церква хоче нагодувати росіян фореллю та моцарелою

П'ятниця, 28 серпня 2015, 10:22

Монастирські господарства Російської православної церкви (РПЦ) збираються зробити свій внесок у імпортозаміщення і готові збільшити кількість вироблених ними продуктів харчування.

Про це пише російське видання "Известия".

За словами представника РПЦ, господарства вже почали вирощувати більше овочів і зерна, розводити рибу і розширили асортимент своїх сирів - у тому числі це моцарела, качотта, рікотта.

Частина господарств планує вийти в торговельні мережі і постачати продукти в Москву, Санкт-Петербург та інші російські міста.

Реклама:

Священик додав, що господарства при монастирях можуть забезпечувати росіян і непродовольчими товарами.

"Наприклад, це можуть бути православні інтер'єри, щоб люди мали можливість придбати меблі, зроблені у нас, - дешевші й відповідні традиціям, а не лише італійські або німецькі", - сказав він.

Проте експерти вважають, що вихід в мережі є вкрай складний. Для монастирів це питання буде важко вирішити з юридичної та торговельно-маркетингової точок зору.

Справа в тому, що мережі завжди виставляють низьку закупівельну ціну. Вартість монастирських продуктів завдяки їхній якості вища, тому не всі мережі вони зацікавлять.

Нагадаємо, 29 липня президент РФ Володимир Путін підписав указ про знищення ввезених на територію Росії продуктів, які потрапили під ембарго.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!