Китай продав US Treasuries, щоб підтримати юань - ЗМІ

Четвер, 27 серпня 2015, 19:51

Китай в цьому місяці продав частину US Treasuries, щоб за рахунок отриманих доларів згладити ослаблення юаня після девальвації 11 серпня.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

Для угод Китай використовував прямі канали, а також агентів в Бельгії та Швейцарії. Обсяг операцій жодне з джерел не розкриває.

За даними одного з джерел Bloomberg, влада Китаю погодила скорочення вкладень в американські держоблігації з Вашингтоном.

Реклама:

Народний банк Китаю (ЦБ) і посольство США в Пекіні не коментують цю інформацію.

Народний банк Китаю (Центробанк) четвер влив у фінансову систему країни 150 млрд юанів (23,4 млрд доларів) за допомогою короткострокових інструментів, повідомив регулятор.

У середу обсяг таких інтервенцій становив 140 млрд юанів (21,8 млрд доларів). У четвер індекс Shanghai Composite до закриття вперше виріс на 5,3%.

У червні Китай залишався найбільшим в світі утримувачем US Treasuries, збільшивши ці інвестиції на 1 млрд доларів до 1,271 трлн доларів.

Найбільші в світі міжнародні резерви КНР на кінець липня становили 3,65 трлн доларів, скоротившись на 315 млрд доларів за останні 12 місяців.

За оцінками аналітиків, до кінця року резерви будуть падати приблизно на 40 млрд доларів на місяць через інтервенції Пекіна на фінансових ринках.

На думку головного економіста гонконгської Reorient Financial Markets Стіва Вонга, обсяг цінних паперів США в Китаї стабілізується після закінчення інтервенцій.

"У стратегічному плані можна припустити, що влада Китаю давно шукала привід скинути надлишковий вантаж US Treasuries", - говорить економіст.

За оцінкою Societe Generale, за останні два тижні Народний банк Китаю продав не менше 106 млрд доларів резервів, включаючи боргові папери США.

Ведомости

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!