Лукашенко закликав білорусів "не бігати по обмінниках"

Четвер, 27 серпня 2015, 16:36

У Білорусі не буде штучно стримуватися курс національної валюти.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час відвідування і спілкування з трудовим колективом ВАТ "Барановицьке виробниче бавовняне об'єднання", передає БЕЛТА.

"Ми не будемо штучно стримувати курс національної валюти по відношенню до інших валют. І ми цього не робимо. Якщо ми почнемо його стримувати і якось намагатися цим стримати інфляцію, допомогти чимось (не ті часи), ми знову прийдемо до того, що разово доведеться на 30% девальвувати валюту", - сказав глава держави.

Він підкреслив, що з цієї причини в країні дотримуються плаваючого курсу.

Реклама:

"Те, що зробили зараз Казахстан і Росія, ми це зробили раніше, щоб не спалити золотовалютні резерви. Благо, трошки золото дорожчає, у нас його, напевно, тонн під 30", - зазначив президент. - Тому ми дотримуємося плаваючого курсу, щоб пройти ці важкі часи".

Разом з тим Лукашенко звернув увагу, що в нинішній ситуації не можна стримувати ціни.

"Ми поглядаємо на ціни, - сказав глава держави. - Якщо почнемо тримати, підуть товари з ринку".

"Так. Є якась волатильність, рух, - зазначив президент. - Я вам присягаюся, що ми нічого не робимо, щоб стримувати або ж посилювати чи послаблювати національну валюту. Буде більше валюти - буде нижче курс, буде високий попит, валюти не буде - ви знаєте, що буде".

Лукашенко підкреслив, що саме з цієї причини він вимагає нарощувати експорт для припливу в країну валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: