"Укрнафта" за нового глави продовжує судитися в інтересах Коломойського

Четвер, 27 серпня 2015, 15:10

"Укрнафта" продовжує судитися з Кабінетом міністрів і "Нафтогазом" з ряду рішень, невигідних для співвласника компанії олігарха Ігоря Коломойського.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат від БПП Сергій Лещенко.

Лещенко опублікував документи, згідно з якими "Укрнафта" 24 липня подала апеляцію на відмову Окружного суду Києва скасувати постанову Кабміну про новий порядок продажу нафти на аукціонах та про затвердження складу аукціонних комітетів.

"Незважаючи на звільнення маріонетки Коломойського (голови "Укрнафти" Петера) Ванхеке, "Укрнафта" продовжує судитися з Кабміном і головним акціонером "Нафтогазом" з приводу складу аукціонного комітету. "Укрнафті" не подобається рішення комітету, згідно з яким (вдумайтеся!) "Укрнафта" продає свою нафту на 15 відсотків дорожче, тобто отримує більше грошей!" – обурився депутат.

Реклама:

При цьому він нагадав, що цю нафту на аукціонах купує саме Коломойський, тому йому невигідна на 15% вища ціна.

Як відомо, новий керівник "Укрнафти" Марк Роллінз був призначений 22 липня, тобто за два дні до подачі цього позову.

50%+1 акція компанії належить державі, близько 42% – структурам Коломойського. До призначення Роллінза протягом багатьох років "Укрнафтою" керував менеджмент Коломойського. У цей час компанія надавала олігарху багато преференцій, а також накопичила перед державою багатомільярдний борг.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: