Промпідприємства купують газ на 13% дешевше, ніж населення

Четвер, 27 серпня 2015, 13:23

Приватні трейдери пропонують на продаж промисловим споживачам газ по 6,28 гривні за кубометр, що на 13% дешевше ціни газу, встановленої НКРЕКУ для населення.

Такі дані опублікував екс-член НКРЕКУ Андрій Герус, повідомляє 104.ua.

Герус опублікував інформацію про те, що приватна газова компанія пропонує поставку газу для промислових споживачів за ціною 6 278,4 гривні за тисячу кубометрів (з ПДВ, надбавкою і тарифами).

Для порівняння - з квітня 2015 року діє встановлена НКРЕКУ ціна газу для населення у розмірі 7 188,0 гривні за тисячу кубометрів.

Реклама:

Крім того, гранична ціна газу для промислових споживачів, яку також встановив державний регулятор, на 22% вище нинішніх ринкових цін.

За словами колишнього першого заступника глави ПАТ "Укргазвидобування" Олексія Тамразова, є кілька компаній, які пропонують поставки газу зі знижкою 1700-1800 гривні за тисячу кубометрів від граничної ціни, встановленої НКРЕКУ для промислових споживачів.

Як повідомлялося, гранична ціна газу, встановлена НКРЕКУ для промисловості (з ПДВ, цільовою надбавкою і тарифами) встановлена на рівні близько 9 тисяч гривень за тисячу кубометрів - що в півтора рази вище ціни імпортного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!