"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Turkcell викупить до 10% власних акцій, щоб підтримати котирування

Середа, 26 серпня 2015, 20:49

Найбільший в Туреччині мобільний оператор Turkcell планує до кінця року викупити до 10% власних акцій.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передають "Ведомости".

Buyback повинен бути схвалений турецьким фондовим регулятором. Мета зворотного викупу - знизити втрати капіталізації Turkcell через несприятливу кон'юнктуру ринку.

З початку року котирування акцій компанії впали на 29% через політичну кризу в Туреччині і відтік капіталів з ринків, що розвиваються.

Реклама:

Turkcell також повідомив, що планує залучити до 3 млрд доларів на міжнародних ринках у формі бондів і кредитів для фінансування інвестицій в інфраструктуру і придбань.

Оператор має намір брати участь в аукціоні на частоти для так званої технології 4,5G. Початкова вартість частот очікується на рівні 2,64 млрд доларів.

"Альфа" стала акціонером Turkcell в 2005 році, коли придбала 49% акцій компанії Cukurova Telecom Holding, яка контролюється холдингом Cukurova Мехмета Карамехмета.

Тривалий час російських холдинг намагався відсудити у Cukurova ще 13,76% Turkcell, які були заставою по кредиту "Альфи", але не зміг цього зробити. У серпні минулого року сторони уклали мирову угоду - акції залишилися в Cukurova, яка повернула "Альфі" гроші.

У березні цього року "Альфа" виставила оферту на покупку цього пакету за 2,8 млрд доларів, проте Cukurova її відхилила і подала позов до Лондонського міжнародного арбітражу, домагаючись викупу частки російської компанії.

Cukurova володіє 27% Turkcell, але де-факто контролює оператора.

Найбільший співвласник Turkcell - скандинавська TeliaSonera, якій належить 37% оператора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: