"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін затверджуватиме будпроекти від 400 мільйонів гривень

Середа, 26 серпня 2015, 20:33

На засіданні Кабінету міністрів в середу було прийнято рішення про внесення змін до Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як зазначається, зміна порядку забезпечить затвердження проектів будівництва не пізніше ніж через три місяці від дати отримання експертного звіту щодо розгляду проектної документації.

Крім того, новим Порядком передбачається зменшення кількості проектів будівництва, які затверджуватимуться Кабінетом міністрів шляхом збільшення кошторисної вартості до 400 млн гривень.

Реклама:

Нагадаємо, з 2006 року Кабінетом міністрів затверджуються проекти будівництва об’єктів загальною кошторисною вартістю 100 млн гривень і більше.

"Також відтепер буде забезпечена обов’язковість експертизи кошторисної частини проектів будівництва об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, лише у разі, якщо їх кошторисна вартість перевищує 300 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!