"Укрбурштин" намагається захопити офшорна компанія вартістю 4 фунти

Середа, 26 серпня 2015, 17:31

Єдиним власником боргів державної компанії "Укрбурштин", яка вже 10 років перебуває під процедурою банкрутства, намагається стати офшорна британська компанія Thamesvest LTD.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на повідомлення материнської компанії "Укрбурштина" – "Українські поліметали".

Згідно з повідомленням, доручення перевести боргові права на цю компанію від нинішніх кредиторів отримала арбітражний управляючий Олена Левкович. У свою чергу Міністерство економічного розвитку і торгівлі вимагало припинити процедуру банкрутства "Укрбурштина" повернути його під контроль держави.

Активіст "Автомайдану" Олексій Гриценко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що засідання рівненського суду у цій справі відбулося у середу, однак результату не мало і було перенесено на 7 жовтня.

Реклама:

Компанія Thamesvest LTD була зареєстрована у Лондоні 7 липняцього року. Її власниками є у свою чергу три офшорні компанії, а уставний капітал – 4 фунти стерлінгів. Керівником компанії зазначений директор за наймом Марк Райнер, який, за даними ресурсу CompanyCheck наразі керує сімома компаніями.

Також вказано, що Райнер зареєстрований у Києві по вулиці Пушкінській 39, квартира 6.

Як відомо, підставою для банкрутства "Укрбурштину" був її борг розміром 7,2 мільйона гривень. У свою чергу в "Українських поліметалах" стверджують, що цей борг є мізерним у порівнянні з тими обсягами бурштину, які компанія регулярно видобуває, а сама процедура банкрутства є прикриттям для позбавлення держави контролю над підприємством і передачі його у приватні руки.

4 серпня правоохоронці затримали 2,6 тонни нелегального бурштинувартістю близько трьох мільйонів доларів. Пізніше Левкович заявила, що бурштин легальний і належить "Укрбурштину". У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що компанія за всю свою історію офіційно не видобула такий обсяг бурштину.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!