Російський ВТБ збільшив кредитування оборонних підприємств на 200 мільярдів

Середа, 26 серпня 2015, 17:11

ВТБ збільшив кредитування оборонних підприємств на 200 млрд рублів з початку року.

Про це журналістам заявив член правління ВТБ Валерій Лук'яненко, передають "Ведомости".

"У підприємств оборонної галузі немає проблемної заборгованості в кредитному портфелі через високу дисципліну цих компаній і значний рівень підтримки галузі з боку держави", - сказав Лук'яненко.

За його словами, минулого року уряд РФ прийняв рішення про припинення старої кредитної схеми з фінансування держоборонзамовлення, яка полягала у видачі держгарантій під кредитування з боку банків, у тому числі ВТБ.

Реклама:

Ця схема активно працювала в 2010-2014 році, але тепер аванси підприємствам видаються з бюджету. При цьому підприємства галузі справно погашають раніше видані кредити за цією схемою, і на 1 січня 2015 року ВТБ було погашено таких кредитів на 105 млрд рублів.

Незважаючи на припинення цієї схеми, кредитний портфель ВТБ підприємствам ОПК зріс з початку року на 200 млрд рублів, до 600 млрд рублів, а до кінця року зросте ще на 30 млрд рублів, сказав член правління банку.

За словами Лук'яненка, санкції проти самого ВТБ і 16 російських холдингових компаній оборонної галузі, які об'єднують сотні заводів, стали торік серйозною проблемою, яка вимагала з боку банку великої роботи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!