Демчишин назвав головних неплатників за газ та електроенергію

Середа, 26 серпня 2015, 15:52

Рівень розрахунків за газ в середньому за 2015 рік становить близько 71%, а за електроенергію - близько 92%.

Про це повідомив у ході розширеного засідання уряду міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає УНІАН.

"Середній рівень за 7 місяців 2015 року за газ - 71%, за електроенергію - 92%. Причому основні неплатники за газ підприємства теплокомуненерго, а по електроенергії - водоканали", - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що крім водоканалів, багато з яких залишаються злісними неплатниками без видимих на те причин, не платять за електроенергію також шахти.

Реклама:

Раніше глава Міненерговугілля зазначав, що Кабінет міністрів України створив робочу групу з питань погашення заборгованості за спожитий газ та електроенергію. До її компетенції входитимуть розрахунки, в тому числі в зоні АТО.

За даними уряду, загальний борг всіх категорій споживачів перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ на даний час становить 30 мільярдів гривень. Приріст заборгованості за газ в 2015 році склав 9 мільярдів гривень.

Верховна Рада 16 липня ухвалила зміни в Закон "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна", що передбачають обмеження мораторію на відчуження майна боржників НАК "Нафтогаз України" з метою поліпшення фінансового стану компанії.

Прийнятий закон дає можливість відчужувати майно підприємств-боржників та реалізовувати його в користь "Нафтогазу".

Також в ході розширеного засідання уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підкреслив, що основним джерелом коштів для оплати газу, який буде закачаний в підземні газові сховища для проходження опалювального сезону є розрахунки споживачів за спожиті ресурси,

"Ми, звичайно, ведемо переговори з нашими західними партнерами про короткостроковому кредитуванні закачування газу, але основним джерелом коштів є розрахунки за газ", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: