Торги на фондових біржах Китаю завершилися в "червоній зоні"

Середа, 26 серпня 2015, 14:11

Торги на фондових біржах Шанхаю і Шеньчженя в середу завершилися в "червоній зоні" після вкрай волатильною сесії.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на Bloomberg.

Дії китайського ЦБ, напередодні одночасно знизити процентні ставки і нормативи резервних вимог, не змогли зупинити обвал ринку.

Як повідомляє агентство Bloomberg, падіння індексу Шанхайської фондової біржі - Shanghai Composite - за останні п'ять сесій було найзначнішим з грудня 1996 року, перевищивши 22,7%.

Реклама:

У середу шанхайський індикатор спочатку піднімався на 1,2%, потім знижувався на 3,9%, щоб потім знову піти в зростання, що доходив до 4,3%. Але за підсумками дня він втратив 1,3%.

Тим часом Shenzhen Composite звалився 26 серпня на 3,1%, опустившись до мінімуму з березня, індекс блакитних фішок Шанхаю і Шеньчженя CSI 300 знизився на 0,6%, а гонконгський Hang Seng - на 0,8%. Протягом дня всі вони по кілька разів переходили від зростання до зниження.

З середини червня китайський ринок акцій втратив приблизно половину капіталізації. Тим часом уряд КНР на цьому тижні призупинив втручання в роботу фондового ринку, обговорюючи подальші перспективи.

Народний банк Китаю у вівторок, щоб підтримати економіку і учасників ринків, прийняв рішення про зниження основних процентних ставок вп'яте з листопада 2014 року, а також переглянув нормативи резервних вимог для банків.

Ставка за річними кредитами знижена на 25 базисних пунктів (б. п.) - до 4,6%, норми резервування зменшені на 50 б. п.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: