Президент Венесуели пророкує нафту нижче 30 доларів, якщо не допоможе "диво"

Середа, 26 серпня 2015, 11:31

Президент Ніколас Мадуро припустив, що венесуельська експортна нафта подешевшає до 30 доларів і менше за барель, і сказав, що шукає компромісу з ОПЕК і Росією про стабілізацію цін, яку порівняв з дивом.

Про це сказав він у щотижневому телевиступі у вівторок, пише Рейтер.

"Венесуельська нафта впала на 2 долара сьогодні. Досягла 35 доларів", - сказав він.

"Я думаю, що вона досягне 30 доларів або впаде ще нижче".

Реклама:

Експортна нафтова корзина члена Організації країн-експортерів нафти Венесуели складається з сирої нафти і продуктів її переробки і торгується з дисконтом до індикативних сортів через високий вміст важких компонентів.

Світова ціна на чорне золото склала у вівторок 43,21 доларів за барель у порівнянні з 100 доларами рік тому, на тлі надлишку на ринку.

Деякі аналітики пророкували падіння американської нафти, ціна на яку склала 39,31 доларів, до рівня 30 доларів і нижче.

Середньорічна ціна на венесуельську нафту становила торік близько 88,42 доларів, і її обвал посилив рецесію, дефіцит грошей і перебої з основними товарами напередодні парламентських виборів, на яких правляча Соціалістична партія, за прогнозами, зазнає поразки.

"Ми дивимося, чи зможе альянс ОПЕК і Росії досягти дива стабілізації цін", - сказав Мадуро.

ОПЕК не збирається на засідання до 4 грудня і раніше відкинула заклики щодо екстренної зустрічі. Організація відмовилася знижувати видобуток, незважаючи на падіння цін, сподіваючись тим самим відвадити конкурентів і зберегти свою частку на ринку.

Порівняно багаті члени ОПЕК з числа країн Перської затоки краще готові до низьких цін, ніж країни Африки, Іран або Венесуела.

Саудівська Аравія і Ірак, два найбільших виробники в ОПЕК, цього року досягли рекордних обсягів видобутку. Яка не входить в картель Росія зберігає високі рівні виробництва чорного золота.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!