"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В РФ не виключають курс вище 100 рублів за долар

Середа, 26 серпня 2015, 08:48

Центробанк РФ порадив російським фінустановам проводити стрес-тести з урахуванням падіння рубля до "тризначної цифри" за долар.

Про це пише "Укрінформ".

"Він (ЦБ - ред.) протестував, наприклад, валютну ліквідність у банків... курс – недружній (закладався - ред.), 200 рублів (за долар - ред.) поки не просили, але тризначну цифру попросили прикинути", - заявив заступник голови банку "Відродження" Андрій Шалімов.

Шалімов також додав, що стрес-тести проводилися на початку серпня. Він пояснив, що Центробанк хвилює, "яких банки можуть вжити заходів, якщо щось, і наскільки це "якщо щось" може бути великим".

Реклама:

Він додав, що Центробанк хвилює розмір потенційних валютних боргів банків і те, чи зможуть вони їх повернути. Разом з тим, голова правління одного з великих банків на умовах анонімності розповів, що мова йшла про курс 100-120 руб. за долар.

Вранці 25 серпня в ході торгів на Московській біржі євро подешевшав на 83 коп. до 81,43 руб., долар – на 45 коп. до 70,45 руб. У зв'язку з цим голова ВТБ Андрій Костін 25 серпня заявив, що для формування тенденцій до подальшого зміцнення рубля потрібно один-два роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!