У Росії інфляція знову набирає обертів

Вівторок, 25 серпня 2015, 16:21

Темпи зростання споживчих цін в Росії в липні знову прискорилися.

Про це йдеться в повідомленні Росстату, пише "Прайм".

"У Росії споживчі ціни зросли порівняно з попереднім місяцем на 0,8% (у середньому по країнах ЄС ціни стали нижчими на 0,5%), за період з початку року - на 9,4% (у середньому по ЄС ціни практично не змінилися)", - йдеться в повідомленні.

Тим часом у червні інфляція в РФ була на рівні 0,2%, у травні - 0,4%.

Реклама:

У Євросоюзі в червні інфляція була нульовою, у травні ціни зросли на 0,2%.

У більшості серед розглянутих Росстатом зарубіжних країн у липні споживчі ціни знизилися, найпомітніше - у Вірменії (на 2,2%), Італії (на 2%) та Іспанії (на 1,5%).

Найвища інфляція в місячному вираженні була в Нідерландах (0,7%), і Бразилії (0,6%). З початку року лідером по зростанню цін стала Україна (39,3%), на другому місці Білорусія (7,5%), на третьому - Бразилія (6,8%).

У липні, як і в попередньому місяці, в більшості держав ЄС відзначалося зниження цін на продукти харчування в місячному вираженні.

Найбільш помітно продукти подешевшали на Кіпрі - на 3%, в Чехії - на 2,3%, в Румунії - на 1,7%.

Найбільш помітно знизилися ціни на фрукти на Кіпрі (на 16,8%), в Греції (на 11,4%), Бельгії (на 10,2%), на овочі - в Чехії, Румунії, на Кіпрі, в Литві - на 10,1-11%.

Разом з тим в окремих державах Євросоюзу продукти подорожчали: у Швеції - на 0,8%; Нідерландах - на 0,4%, на Мальті - на 0,1%.

У Росії в липні споживчі ціни на продукти стали нижчими в середньому на 0,5% (у ЄС - на 0,8%), за період з початку року - збільшилися на 10,6% (у ЄС - знизилися на 0,1%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!